dijous, 29 de setembre del 2016

XTEC (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya)




La XTEC (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya) és una xarxa pública que està al servei de tots els centres docents de Catalunya.
És un portal educatiu que disposa de correu electrònic, blogs interactius, formació per al professorat, informació de tota mena i jocs pedagògics per als alumnes, vídeos educatius, etc. Tot i tractar-se de continguts i exercicis ben elaborats, els mestres d'educació infantil també poden trobar activitats per als més petits, doncs és una eina molt fàcil d'utilitzar que al mateix temps que orienta, situa i aconsella als docents, també dóna propostes educatives i metodologies que poden aplicar-se en una aula.




dijous, 22 de setembre del 2016

ELS NOUS REPTES DE L'EDUCACIÓ - CÉSAR BONA


M'agradaria compartir amb vosaltres el vídeo d'una conferència a TEDxBarcelona d'un dels mestres que segueixo i admiro molt com a professional i com a apassionat d'aquesta professió, el Céssar Bona. És un professor d'educació primària que li agrada treballar amb nens/es utilitzant noves metodologies educatives per fer que aquests aprenguin i gaudeixin a la vegada. 
Educar les noves generacions és una obligació de tots i en aquesta tasca els nens han de ser els protagonistes del seu propi aprenentatge.
Totes les matèries són importants però cal incorporar en el currículum escolar el fet d'educar en valors com el respecte, la tolerància i emfatitzar en la intel·ligència emocional. I és que tal com ens recorda César, el factor humà (aspecte essencial per a desenvolupament com a persones) és molt més rellevant que criteris d'avaluació mitjançant qualificacions numèriques.
No oblidem que els nens són éssers curiosos per naturalesa, hem d'adquirir l'hàbit d'escoltar-los i deixar-los que s'expressin difuminant la jerarquia nen- adult / mestre i començar a parlar-los de tu a tu. Només d'aquesta manera aprenem conjuntament els uns dels altres. 
Benvinguts al meu blog!

"Digues i ho oblido, ensenya'm i ho recordo, involucra'm i ho aprenc"

 - Benjamin Franklin