dimecres, 12 d’octubre del 2016

GOOGLE DRIVE

Google Drive és un servei d'emmagatzematge d'arxius en línia. Creat per Google, aquest servei ha estat el que ha reemplaçat el que es coneixia fa uns anys com Google Docs. Es tracta a dia d'avui d'una excel·lent alternativa a Dropbox, pel que a l'emmagatzematge es refereix. 
Comparant-ho amb Google Docs, Google Drive no només guarda fitxers de fulls de càlcul, presentacions, formularis i dibuixos, sinó que permet pujar i emmagatzemar, fotografies i imatges, música, vídeos, documents PDF, i obrir des del navegador directament arxius de Microsoft Office, arxius d'imatges i fins i tot vídeos d'alta definició.

Per disposar de Google Drive només cal tenir un compte de correu electrònic de Google. És una servei totalment gratuït i en el qual cada usuari disposa de 5 gigabytes d'emmagatzematge gratuït per a guardar tota la informació. A més té l'avantatge que es tracta d'un servei que pots utilitzar al teu PC, portàtil, tablet o smartphone. Google Drive és compatible amb tots els sistemes operatius i navegadors.



Com pots utilitzar Google Drive a l'aula?

-  Carpetes: crear carpetes per organitzar tots els arxius emmagatzemats.
- Documents: crear i modificar documents, inserir imatges i comentaris, compartir, publicar i imprimir.
- Presentacions: crear i modificar presentacions simultàniament amb altres usuaris, pujar presentacions ja existents, descarregar presentacions en format Pdf, Ppt, Txt... Inserir imatges i visualitzar vídeos. És compatible amb Office i LibreOffice.
- Fulls de càlcul: crear i modificar fulls de càlcul, insetar dades i fórmules, compartir i publicar fulls de càlcul amb altres usuaris, planificar esdeveniments, elaborar enquestes, connectar formularis a un fulls de càlcul, fer dibuixos, editar i inserir en documents, crear mapes mentals, fer pluges d'idees, pòsters, etc.


Quins beneficis aporta Google Drive per a un mestre/a i els seus alumnes?

- Treball cooperatiu
- Autoavaluació
- Plantilles
- Comentaris a documents
- Accés al diccionari
- Accés al traductor
- Múltiples revisions d'un mateix document
- Estalvi de paper
- Ús compartit amb les famílies
- Elaboració de documents en temps real
- Possibilitat de xat
- Arxiu automàtic de qualsevol document
- Substitució de l'USB pel núvol
No necessita canviar el nom dels arxius i esborrar versions antigues després de fer diverses modificacions a un document
Demanar als alumnes que obrin un document i facin un exercici. Després de la seva finalització els alumnes guarden el document a Google Drive perquè el professor pugui corregir-ho.
- Disposa d'una còpia de seguretat de tots els fitxers en el núvol, evitant la seva pèrdua en el cas que el disc dur de l'ordinador es corrompi i s'infecti amb un virus o caigui el servidor de fitxers del centre.




Resultat d'imatges de google drive Resultat d'imatges de google drive

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada