diumenge, 6 de novembre del 2016

TURNING POINT

Turning Point és una aplicació que té la capacitat d'expressar, crear i avaluar qualsevol pregunta mitjançant unes gràfiques, sense haver de sortir de l'aplicació Power Point. Permet rebre respostes de manera anònima d'un gran nombre de persones en només uns segons, així com, contestacions i opinions dels alumnes en les presentacions que nosaltres, els mestres, duem a terme durant les classes que impartim.
Resultat d'imatges de clickers turning pointEs poden realitzar enquestes i preguntes de tota mena a temps real amb una petita eina pareguda a un comandament de la TV anomenada "Clicker".

Aquesta aplicació presenta tanta senzillesa d'ús, d'interactivitat i de dinamisme que facilita molt la interacció amb els alumnes i el seu aprenentatge.
D'aquesta manera, la seva utilització es presenta com un servei de gran utilitat a l'hora de generar interaccions entre els individus que assisteixen a una mateixa sessió, ja siguin estudiants, docents i / o investigadors. 

Avantatges
- Disponibilitat d'idiomes
- Desenvolupa un aprenentatge transformacional
- Permet implementar-se en presentacions Power Point
- Incrementa la participació dels assistens
- Permet la interacció entre l'oponent o el mestre/a amb el públic assistent o els alumnes
- Participació anònima
- Permet detectar de forma ràpida i senzilla les opinions i coneixements dels assistents
- Originalitat a l'hora de fer presentacions

Inconvenients
- Aprendre a utilitzar correctament aquesta aplicació requereix un cert temps
- El temps que costa preparar el material suposa una barrera per als docents que se suma a la preparació de les classes impartides
- El nombre de dispositius "Clickers", de vegades, és inferior al nombre d'estudiants o d'assistents
- L'adquisició dels dispositius suposa una inversió econòmica elevada


Resultat d'imatges de turning point powerpoint
Penso que aquesta aplicació forma part d'un nou plantejament pedagògic que genera una oportunitat per fomentar les TIC de manera innovadora, per tant, és una ferramenta fonamental per a l'elaboració de continguts docents que faciliten el procés ensenyament-aprenentatge. Afavoreix, també la interacció docent-alumne facilitant la participació i l'avaluació contínua.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada